logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

3 tips voor écht leuke relatiegeschenken

Anno 2023 is het nodig om goed op te vallen wanneer je een eigen bedrijf hebt. Het aantal ondernemingen in Nederland blijft namelijk maar groeien en heeft inmiddels de 2 miljoen gepasseerd. Meer bedrijven betekent meer concurrentie en dát betekent dat je (nog) meer moeite moet doen om als merk en onderneming gezien te worden door de (potentiële) klant. 

Hoe je dat doet? Dat kan op verschillende manieren, waaronder het aanbieden van leuke relatiegeschenken waardoor klanten jouw bedrijf blijven onthouden. In dit artikel geven we enkele suggesties voor pakkende geschenken, zoals een kalender met eigen logo of een waterfles met persoonlijke bedrukking.

1. Kalender met eigen logo laten bedrukken

Drukwerk is al een lange tijd onmisbaar binnen zakelijke marketing. Het is namelijk dé manier om zakelijke relaties te bedanken voor een goede samenwerking. Door middel van een zakelijk relatiegeschenk, zoals een bedrukte kalender met eigen logo, laat je zien dat je de klant waardeert. Een cadeau voor je zakelijke relatie en een handig hulpmiddel voor jou.

Het voordeel hiervan is simpel: de kalender zorgt ervoor dat de klant jouw bedrijf herinnert. Dat geldt ook voor andere relatiegeschenken. Daarbij is een kalender laten bedrukken met je logo ideaal omdat dit soort items daadwerkelijk worden gebruikt, bijvoorbeeld op het toilet van de werkplek of het kantoor. Als ondernemer scoor je hiermee een jaar lang effectieve reclame zichtbaar voor iedereen die gebruik maakt van de wc of de desbetreffende ruimte. Win-win!

2. Draadloze bluetoothspeaker met bedrijfslogo

Een cadeau dat veel gebruikt wordt door de ontvanger? Dat is ook vaak het geval bij een draadloze bluetoothspeaker. Door de jaren heen zijn dit soort gadgets steeds betaalbaarder geworden. Daarom is het tegenwoordig goed in te zetten als zakelijk geschenk. Je kunt zo’n speaker zelfs laten bedrukken met je bedrijfslogo wat op die manier zorgt voor meer naamsbekendheid. Wat zo fijn is aan zo’n speaker is dat het item eenvoudig te gebruiken is.

Iedereen met een smartphone of apparaat met bluetooth kan verbinding maken om muziek af te spelen. Dat is leuk voor op de werkvloer of in de kantine, maar ook leuk voor thuis! Je zult zien dat de meeste zakelijke relaties ontzettend blij zijn met zo’n draadloze speaker als relatiegeschenk.

3. Notitieboekjes zijn en blijven een goed relatiegeschenk

Naast een kalender met eigen logo en een draadloze speaker hebben we natuurlijk nog de gepersonaliseerde notitieboekjes met bedrijfslogo en eventueel bedrijfsgegevens. Notitieboekjes zijn van die dingen die altijd binnen een bedrijf worden gebruikt, in welke business je ook werkzaam bent. Ze zijn ontzettend handig om even snel wat in op te schrijven.

Daarbij is het fijn om een notitieboekje in je tas te hebben of op je bureau te hebben liggen. Daarom is zo’n boekje ideaal om te laten bedrukken met jouw gegevens. Hiermee heb je een heel handig marketingmiddel te pakken. Wat hierbij helemaal aan te raden is, is om op iedere bladzijde een klein watermerk of bedrijfslogo af te laten drukken. De kans is groot dat her en der wel een papiertje gaat zwerven, wat zorgt voor gratis reclame voor jouw bedrijf.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.