3 tips om je moederdag cadeau persoonlijker te maken


Nog heel even en dan is het weer Moederdag. De tijd vliegt voorbij. Daarom goed om nu alvast na te denken over een cadeau. Weet jij al wat je je moeder dit jaar wil geven? Nee? Dan wordt het hoog tijd om de nodige inspiratie op te doen. Zeker als je dit jaar niet weer voor de standaard bos bloemen en doos chocolaatjes wil gaan. Je moeder is heel speciaal, daarom verdient zij ook een speciaal cadeau. Maar hoe pak je dit aan?

moederdag-cadeau

Het is lastig om origineel te blijven na al die jaren. Maar denk nu eens terug. Wat waren de cadeaus die zij vroeger het mooist vond? Die ze nu misschien nog wel bewaard? Hoogstwaarschijnlijk waren dit de knutselwerkjes die je vroeger vol trots op school maakte. Hier zaten uren werk in. Bloed, zweet en tranen. Het resultaat was misschien niet altijd even perfect, maar je moeder zag alleen perfectie. Jij had dit immers gemaakt. De tijd genomen om dit voor haar te maken. Het was een persoonlijk Moederdag cadeau en blijer kon je haar niet maken.

Door de jaren zijn die knutselwerken veranderd in een kant-en-klaar cadeau. Met dezelfde gedachte, maar de uitvoering is toch anders. Hoog tijd om weer een beetje terug te grijpen naar die tijd en je moeder echt een persoonlijk cadeau te geven. Eentje die ze altijd zal blijven koesteren. In dit artikel geven we je alvast wat inspiratie.

1.      Gepersonaliseerde cadeaus

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende cadeaus die gepersonaliseerd kunnen worden. Bijvoorbeeld met haar naam, initialen van mensen die belangrijk voor haar zijn, een leuke quote en ga zo maar door. Kies voor een cadeau waar ze echt iets aan heeft en laat deze vervolgens graveren. Zo wordt deze direct een stuk persoonlijker.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een armband met initialen op de bedeltjes van al haar kinderen en/of kleinkinderen? Een sieraad doet het altijd goed, maar zeker als deze ook nog eens een hele speciale betekenis heeft. Zelfs wanneer deze niet gedragen wordt, zal hij gegarandeerd altijd bewaard blijven.

2.      Maak zelf een fotoalbum

De mooiste cadeaus waren vroeger de cadeaus die je zelf gemaakt had. Maar we kunnen het ons ook voorstellen dat je nu geen zelfgemaakte knutsels meer gaat maken. Je kunt hier echter wel heel dichtbij blijven door een fotoalbum te maken. Geen digitaal fotoboek, maar echt gewoon ouderwets handmatig inplakken en leuke onderschriften bedenken. Gebruik foto’s van jullie mooiste herinneringen samen en geef haar een prachtig cadeau waar ze nog regelmatig in zal kijken.

3.      Een persoonlijke Moederdagskaart

We zijn door de jaren heen steeds meer vergeten hoe het vroeger was om een handgeschreven kaart te krijgen. Tegenwoordig gebeurt alles online. Misschien stuurde je je moeder de afgelopen jaren zelfs een appje om fijne Moederdag te wensen. Laten we hier dit jaar eens verandering in brengen. En wel met een persoonlijke Moederdagkaart. Maak er echt werk van om een speciale te vinden (of ontwerp deze zelf) en schrijf een lief bericht. Een boodschap recht uit je hart. Voor inspiratie kun je ook eens op Pinterest kijken.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.