logo-liggend-wit-donkerblauw

3 tips voor het organiseren van een goed bedrijfsuitje

Een goed bedrijfsuitje organiseren is puur vakwerk. Wil jij graag weer eens vakwerk gaan leveren? Dan is het daar inderdaad de hoogste tijd voor. De afgelopen jaren was dit door corona niet mogelijk, maar gelukkig zijn alle restricties weer verdwenen.

terschelling foto strand

Het is daarom weer de hoogste tijd voor een leuk bedrijfsuitje. Een bedrijfsuitje waarbij alle collega’s even kunnen ontspannen, leuke dingen kunnen doen en plezier kunnen maken. Uiteraard geniet je zelf ook, indien je goed georganiseerde bedrijfsuitje volledig naar wens loopt. Met onderstaande tips zorg je daarvoor!

Je kunt niet met iedereen volledig rekening houden

Voor hoeveel collega’s moet je een bedrijfsuitje organiseren? Als dit bijvoorbeeld 50 collega’s zijn, kun je het nooit alle 50 collega’s volledig naar hun zin maken. Heb je met slechts 20 collega’s te maken? Ook dan is het al lastig om met echt iedereen volledig rekening te houden. Je ene collega vindt een bedrijfsuitje op Terschelling wellicht geweldig, terwijl je andere collega slechts één avondje vrij wilt maken.

Met andere woorden: je moet op bepaalde gebieden compromissen sluiten. Probeer het zoveel mogelijk mensen naar hun zin te maken, maar dit gaat nooit bij alle collega’s lukken. Zeggen hierom één of meerdere collega’s af? Dat is dan heel jammer, maar dat is wel ‘part of the job’. Als organisator van een bedrijfsuitje zou je stevig in je schoenen moeten staan en knopen moeten kunnen doorhakken.

Houd rekening met het drukke bestaan van elk individu

De huidige maatschappij is behoorlijk druk en hectisch. Vraag bijvoorbeeld maar eens aan 20 collega’s wat zij volgende week op donderdagavond gaan doen. Grote kans dat ze die donderdagavond al volledig vol gepland hebben.

Mede daarom is het onwijs belangrijk om vroegtijdig het bedrijfsuitje te organiseren. Geef de datum heel wat maanden van tevoren alvast door. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Houd dan bijvoorbeeld een periode van 6 maanden aan. Als je in juli de incentive op Terschelling gepland hebt staan, vraag je in januari alvast je collega’s om die datum/data vrij te houden.

Houd goed rekening met het budget

Heb je de afgelopen twee jaren geen bedrijfsuitje kunnen organiseren? Dan is mogelijk het potje geld behoorlijk gegroeid in deze twee jaren. Het is desalniettemin belangrijk om goed rekening met het budget te houden. Je moet niet geld uitgeven om het geld uitgeven. Geef alleen geld uit aan bedrijfsuitjes waar je volledig van overtuigd bent.

Bijkomende tip: durf te onderhandelen met bijvoorbeeld leveranciers of aanbieders van bedrijfsuitjes. Op die manier bespaar je het nodige geld, waarmee je mogelijk nog andere leuke dingen op het bedrijfsuitje kunt organiseren. Veel succes en plezier met het (tijdig) organiseren een goed bedrijfsuitje!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.