3 tips om écht goed op te vallen met je bedrijf

Ondernemers opgelet: de laatste jaren zit het aantal bedrijven in Nederland enorm in de lift blijkt uit cijfers van het CBS. Dat is misschien goed voor de economie, maar dat betekent ook dat er meer concurrentie te vinden is in vrijwel ieder werkveld.

video-seo-bedrijf-zichtbaarheid

Als eigenaar van een bedrijf moet je daar iets mee; wil je op blijven vallen bij je klanten en waar mogelijk klanten blijven scoren. Écht opvallen met je bedrijf doe je door bijvoorbeeld een videoproductie bedrijf in te huren of door je website te laten optimaliseren. In dit artikel lees je er meer over.

1. Zorg voor een sterk en uniek merk

Wat je in ieder geval moet hebben anno 2023 is een sterk merk en een unieke branding. Juist omdat er al zoveel bedrijven zijn, is het eigenlijk noodzaak om het net even anders aan te pakken dan het merendeel van de ondernemingen doet. Dat betekent dat je goed marktonderzoek moet doen om te kijken wat er wel of niet zou kunnen werken en dat je moet weten waarmee je nieuwe klanten aan kunt trekken. 

Het is misschien lastig om een sterke branding te bedenken; daar kun je tegenwoordig gelukkig heel wat professionals voor inschakelen. Zij denken graag met je mee bij het verzinnen van een bijzonder merk, zodat jij kunt knallen binnen je branche. De kans is groter dat een potentiële klant eerder voor een onderneming met écht goede branding gaat dan voor een bedrijf dat niet echt opvalt.

2. Bedrijfsfilm laten maken door productiebedrijf

Daarnaast is het een must om op een andere manier creatief na te denken. Wat dacht je van een bedrijfsfilm laten maken door een professioneel videoproductiebedrijf? Wat veel ondernemers niet weten, is dat videocontent vandaag de dag ontzettend belangrijk is. Dat komt omdat het alle zintuigen stimuleert. Daarbij wordt video 60.000 keer sneller verwerkt door en in ons brein dan bijvoorbeeld het lezen van een artikel. 

Met een unieke bedrijfsfilm kun je potentiële klanten bereiken, nieuwe medewerkers aantrekken of andere mensen benaderen die van belang kunnen zijn voor jouw bedrijf. Zo’n productiebedrijf weet immers precies wat er wel of niet werkt én maakt kwalitatieve bedrijfsfilms volledig op maat per klant. Interessant om eens naar te kijken!

3. Optimaliseer je website op basis van SEO-trends

Opvallen met je onderneming doe je ook door te investeren in SEO. Het hebben van een goed vindbare website is tegenwoordig niet meer weg te denken in het moderne bedrijfsleven. Google is je beste vriend wanneer het gaat om vindbaarheid en zichtbaarheid; daar moet je alleen wel het nodige voor doen. Zorg ervoor dat je website SEO-technisch gezien helemaal in orde is. 

Hierbij moet je kijken naar de ‘achterkant’ van de website en de technische kant kloppend maken, is het belangrijk om te investeren in content marketing en mag linkbuilding niet meer ontbreken. Stuk voor stuk interessante onderwerpen waar je als ondernemer absoluut dieper in moet duiken om op te vallen met je onderneming.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.