logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

3 superleuke sinterklaasboeken geschreven door Bekende Nederlanders 2020

De sinterklaasboekenactie is een jaarlijks terugkerend fenomeen dat geïnitieerd wordt door Unilever. De sinterklaasboekenreeks komt dit jaar voor de 17e keer bij de supermarkten PLUS, Deen, Hoogvliet, Jan Linders & Poiesz. De populaire boeken zijn vanaf 15 november gratis te verkrijgen bij aankoop van aanbiedingen van Unilever bij de supermarktfilialen van de volgende Superuniewinkelformules: PLUS, Deen, Hoogvliet, Poiesz en Jan Linders. Kijk voor meer informatie op: www.sinterklaasprentenboeken.nl.

Sint en de verdwaalde pakjesboot

De eerste bekende Nederlander die een van de boeken van dit jaar heeft geschreven is Maxime Meiland. Zij is bekend van het televisieprogramma Chateau Meiland waarin haar leven in Frankrijk, samen met haar familie, gevolgd wordt. Voor het programma won de familie Meiland de Gouden Televizier-Ring. Maxime is moeder van dochter Claire. Sint en de verdwaalde pakjesboot is haar eerste kinderboek.

Het verhaal

Paniek op zee! Pakjesboot 13 verdwaalt in de mist en strandt op Lettereiland. Daar wonen helaas geen mensen die de Pieten kunnen helpen. Gelukkig vinden ze op een oud vlot een verrassende aanwijzing. Er volgt een spannende puzzeltocht over het eiland. Maar de grote vraag is… komen ze nog wel op tijd in Nederland aan?

Sint wordt Drummer

De volgende in de rij die dit jaar een sinterklaasboek gaat schrijven is Roxeanne Hazes, zangeres en ambassadeur van de vrijheid. Sint wordt drummer is het eerste kinderboek voor Roxeanne Hazes. De moeder van Fender slaat met haar sinterklaasboek een nieuw hoofdstuk open. “Als tekstschrijver en columnist voelt het schrijven van verhalen als iets natuurlijks. Voor dit boek moest ik zelf weer even kind worden en dat was een feestje. Ik hoop dat de kinderen er evenveel plezier aan beleven. De prachtige illustraties van Andrea in dit boek geven precies weer wat ik wil vertellen met mijn verhaal”, aldus Roxeanne. Andrea Rivola is de Italiaanse illustrator van het sinterklaasboek Sint wordt drummer. Hij is afgestudeerd aan de kunstacademie van Bologna en werkt graag samen met andere kunstenaars. Hij publiceerde al meer dan veertig boeken in binnen- en buitenland.

Het verhaal

Sinterklaas zit totaal niet in zijn vel. En wat de Pieten ook doen om hem op te vrolijken… niks helpt! Totdat Sint in de muziekwinkel als een blok voor een glimmend drumstel valt. De kracht van samen muziek maken zorgt ervoor dat het sinterklaasfeest nog net op tijd kan doorgaan!

Sinterklaas en de vuurvliegjes

Dit jaar is Gordon een van de 3 schrijvers die speciaal voor de actie een bijzonder verhaal heeft geschreven voor de kinderen. Gordon, ambassadeur van het Nationaal Ouderenfonds, zanger, presentator en ondernemer, maakt met sinterklaasboek Sinterklaas en de vuurvliegjes, net als Maxime Meiland en Roxeanne Hazes, zijn debuut als kinderboekenschrijver. ‘Mensen zullen bij mij niet meteen denken aan een kinderboekenschrijver en om in de gedachtewereld te kruipen van kinderen vond ik ook erg lastig. Ik hoop vooral dat als mijn verhaal voorgelezen wordt aan de kinderen door opa of oma, zij beiden zich ermee kunnen vermaken’, aldus Gordon. Het verhaal van Gordon is geïllustreerd door Job van Gelder. Job van Gelder heeft zijn eigen ontwerpbureau Monnikenwerk. Hij werkt als freelancer voor De Efteling. Zijn sprookjesachtige en originele stijl, met veel oog voor details, zie je ook duidelijk terug in Sinterklaas en de vuurvliegjes.

Het verhaal

Het stormt en sneeuwt. Als dan ook nog eens de stroom uitvalt, is de paniek in het paleis van Sinterklaas compleet. Het is onmogelijk om in het aardedonker de cadeautjes rond te brengen. Wat nu? Gelukkig herinnert Sinterklaas zich een bijzondere gebeurtenis uit het verleden…


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.