logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

3 redenen om voor een barrelsauna in de tuin te kiezen


Regelmatig in de sauna gaan heeft veel gezondheidsvoordelen. Hoe fijn is het dan om over een eigen sauna in de tuin te beschikken? Als je zelf op elk moment van de dag kunt beslissen om wel of niet de sauna in te gaan. Heel fijn, maar voor welke sauna kies je dan? Er zijn verschillende mogelijkheden. 

Een van de populairste opties van dit moment is de barrelsauna. Deze sauna dankt zijn naam aan zijn bijzondere vormgeving. Deze heeft namelijk de vorm van een vat, dat in het Engels ‘barrel’ wordt genoemd. Maar waarom zou je voor een betaalbare barrelsauna in de tuin kiezen als er nog duizend-en-één andere mogelijkheden zijn? Hieronder zetten we de belangrijkste drie redenen op een rij. 

  1. Eyecatcher in de tuin 

Een van de grootste voordelen van de barrelsauna is toch wel de bijzondere vormgeving. Deze vormgeving geeft de sauna een geheel unieke uitstraling. Een dergelijke sauna vormt direct de eyecatcher die je nodig hebt om jouw tuin nog aantrekkelijker te maken. Die aantrekkingskracht maakt dat je straks bij voorkeur uren achtereen in de tuin doorbrengt. Zelfs als je de sauna niet gebruikt, geniet je nog van die fantastische uitstraling. Kortom: voor de bijzondere uitstraling alleen al zou je deze sauna in huis halen. 

  1. Betere warmtecirculatie 

Als je een vaste saunabezoeker bent, weet je vast ook dat er in sommige sauna’s altijd enigszins koele plekken ontstaan. Plekken waar de warmte niet goed kan komen. Vaak duurt het in die sauna’s ook veel langer voordat de sauna volledig op temperatuur is. Jammer, want dit gaat af van de tijd dat je hier ook echt kunt genieten. 

Het fijne van een barrelsauna is dat de warmtecirculatie veel beter is door de ronde vormgeving. De warmte kan alle plekken moeiteloos bereiken. Om nog maar te zwijgen over het feit dat deze sauna veel sneller en gemakkelijker opwarmt. Zo kan je binnen mum van tijd genieten. 

  1. Voor veel tuinen geschikt 

En last but not least… de barrelsauna is voor heel veel tuinen geschikt. Dit komt met name door de vormgeving. Dankzij een minimale lengte van 200 cm is deze zelfs voor een relatief kleine tuin geschikt. Ook wanneer je dus niet gezegend bent met een grote tuin, zijn er genoeg mogelijkheden. Schroom je dus niet om met relatief weinig ruimte in de tuin alsnog op zoek te gaan naar een passende sauna. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Wist je dat je sauna zelf ook geheel naar wens kunt aanpassen? Ook wanneer je zelf specifieke wensen hebt, kun je deze dus doorgeven. Op die manier is de sauna geheel naar wens te personaliseren en weet je zeker dat deze straks aan alle verwachtingen voldoet. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van het houtsoort, het creëren van extra zitruimte of zelfs een eigen kleedruimte binnen in de sauna.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.