logo-liggend-wit-donkerblauw

3 leuke prentenboeken voor kinderen

De drie prentenboeken die ik in dit artikel heb gereviewd, hebben een echte klassieke prentenboek-boodschap, die voor kinderen te begrijpen is. De boodschap van prentenboeken heeft meestal met opvoeden of het ouderschap te maken. Deze drie prentenboeken vertellen dat je bijvoorbeeld niet bang moet zijn voor het onbekende of dat je dapper moet zijn om nieuwe vrienden te maken. En… ze zijn ook leuk voor de voorlezers!


James is z’n mens kwijt

James is z’n mens kwijt

Wanneer mopshond James zijn mens kwijt raakt, is hij in totale paniek. Hij zou niet weten waar hij is en gaat hem zoeken. James’ vrienden weten ook niet waar de jongen is. Maar tijdens zijn zoektocht komt James langs het hok van de trol. Hij is bang voor de trol, maar wie weet heeft het zijn mens wel meegenomen! Hij moet kijken van zichzelf, dus overwint al zijn angsten om de schuur binnen te gaan. In de schuur blijkt de ‘trol’ gewoon een oude man op een grasmaaier te zijn. Hij brengt James weer terug naar zijn mens. James is echt een stoere hond!

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Flamingo, 32 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789045326399. Prijs: 14.99 euro.

Ga direct naar James is z’n mens kwijt op BOL.com.

Als jij een keertje komt logeren

Als jij een keertje komt logeren

Emmy wil graag weer een keertje komen logeren bij opa en oma. Ze belt ze op en vraagt wat er op de planning staat wanneer ze komt. De wilde verhalen klinken goed en ze kan niet wachten tot het zo ver is. Heel lang hoeft ze niet te wachten, want ze staat al voor de deur!

‘Als jij een keertje komt logeren’ is een fantasierijk boek met een creatieve rijm. Het is een prentenboek bedoeld voor kinderen, maar ik vond het ook niet mis. Toen ik klein was wilde ik verhaaltjes horen voor het verhaal zelf, maar nu weet ik ook de tekst en de ‘easter eggs’ te waarderen.

Score: 7.5

Auteur:
Uitgever: De Vier Windstreken, 32 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789051168532. Prijs: 14.95 euro.

Ga direct naar Als jij een keertje komt logeren op BOL.com.

Seppo het verlegen spookje

Seppo het verlegen spookje

Seppo weet niet goed hoe hij vrienden moet maken. Hij is namelijk te verlegen. Hij is vaak buiten in de buurt, maar durft nooit de andere monsters aan te spreken. Ze hebben geen oog voor hem en Seppo durft dus ook niet te vragen om samen te spelen. Maar hij heeft een mooi talent, namelijk vioolspelen. Hij schreef in een moedige bui uitnodigingen voor zijn toekomstige vrienden. Seppo stond klaar voor het mini-concert, maar zag dat er niemand was… Hij begon maar gewoon te spelen. Hij werd er gelukkig door. En hij werd nog gelukkiger toen hij zag dat ze toch gekomen waren. Hij had veel nieuwe vrienden gemaakt!

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Fontaine Uitgevers, 40 pagina’s, Hardcover.
ISBN: 9789464040623. Prijs: 16 euro.

Ga direct naar Seppo het verlegen spookje op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.