logo-liggend-wit-donkerblauw

3 dingen waar je op moet letten bij het verzenden van een zakelijk pakketje

Het verzenden van zakelijke poststukken en pakketten komt erg precies. Je wilt natuurlijk dat jouw producten onbeschadigd, veilig en snel op de juiste plek terechtkomen. Of de ontvanger nu een klant is of een zakelijk partner, het is belangrijk dat je zakelijke pakketpost kwalitatief in orde is. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je zakelijke pakketten goed wilt kunnen versturen? In elk geval met de onderstaande drie aandachtspunten. 

Zorg voor duidelijke labels en etiketten

Een van de belangrijkste dingen om in de gaten te houden, is om als ondernemer gebruik te maken van goed plakkende en duidelijke verzendlabels, zoals Dymo 4XL compatible labels. Goede etiketten van een merk als Dymo kenmerken zich door hun grote plakkracht (de labels gaan tijdens het transport niet los zitten), hun ideale omvang (natuurlijk is er keuze) en ten slotte doordat er goed en duidelijk met een labelprinter op geprint kan worden. Kwalitatief goede etiketten gebruiken is vooral belangrijk om er zeker van te zijn dat jouw zakelijke pakketjes op de juiste bestemming komen. 

Kies voor een sterke en veilige verpakking

Naast goede Dymo 4XL etiketten is de verpakking van je zending iets om goed op te letten. Zeker als je dure producten verstuurt, of kwetsbare goederen, maakt de doos of het verpakkingsmateriaal dat je gebruikt het verschil. Zorg ervoor dat je dozen en enveloppen in verschillende maten op voorraad hebt, die van goede kwaliteit zijn. Dit voorkomt dat jouw zendingen tijdens het vervoer naar de klant of een zakenpartner onnodig beschadigd raken. Uiteindelijk betekent goede verpakking dat je minder retourzendingen krijgt, de kosten op dit vlak afnemen en je klanten meer tevreden zijn. Een echte win-win-situatie dus!

Als ondernemer ben je nog slimmer bezig als je kiest voor verpakkingsmateriaal dat niet alleen sterk is, maar ook goed bedrukt kan worden. Door jouw bedrijfslogo en bedrijfsnaam op de dozen en poststukken aan te brengen, kun je op een tactische manier extra p.r. maken voor je eigen bedrijf. Je wordt zo nog bekender in de omgeving, wat op termijn alleen maar positief kan zijn voor je naamsbekendheid en uiteindelijk de omzet die je draait.

Ga voor een betrouwbare vervoerder

Last but not least is het uitkiezen van een betrouwbare postbezorger van groot belang. Niet elk transportbedrijf is even betrouwbaar. Vergelijk daarom meerdere postbedrijven met elkaar op het niveau van prijs, kwaliteit, veiligheid en levertijd. En ga voor de vervoerder die op basis van deze vergelijking het beste ‘uit de bus’ komt!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou: