logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

3 coole suggesties om met je motor te rijden


Ben jij de trotse eigenaar van een motor, dan ben je constant op zoek naar nieuwe mooie routes om te rijden. Nederland heb je waarschijnlijk al helemaal uitgespeeld, maar met een motor ligt de wereld aan je voeten. In deze blog helpen we je er graag mee de wereld nog verder te ontdekken, door 3 suggesties te doen van plekken waar jij een keer moet komen met je motor. Lees snel verder en laat je inspireren!

1. Naar Berlijn

Laten we beginnen met een route die niet heel ver van je huis af ligt: Berlijn. Op de motor geeft je twee grote voordelen: je bezoekt de hoofdstad van Duitsland; een stad vol cultuur en mooie architectuur. Maar, misschien nog wel beter, je ervaart de Duitse snelwegen, waar vaak geen snelheidslimiet is. Dit betekent dat jij met je motor zo hard mag gaan als je zelf wil. Als er iets een adrenalinekick geeft, dan is dat het wel! De route naar Berlijn is niet de meest heuvelachtige route, maar Berlijn is wel een prima startpunt om een route door de heuvels uit te stippelen. Rij je terug, of ga je door naar Polen?

2. De Ardennen

Wil jij met je motor de bergen in, maar wil je hiervoor niet te ver van huis? Het antwoord geeft zichzelf: de Belgische Ardennen. De prachtig beboste bergen bieden alles wat een motorliefhebber nodig heeft: mooie asfaltwegen door geweldige natuurgebieden. In de Ardennen heb je genoeg aan je motor, maar zijn er ook meerdere plekken die je kunt bezoeken. Hierbij raden we aan de trekpleisters mee te pakken, maar ook eens te stoppen in een klein gezellig dorpje. Of, als je de echte racefanaat die je bent, pak het circuit van Spa-Francorchamps eens mee! Misschien dan wel een ander soort motor, maar ook een aardige snelheid.

3. Toscane, Italië

Voor de derde en laatste route gaan we net iets verder van huis: naar Italië. Een streek die we hier aanraden is Toscane: een plek die bekend staat om zijn mooie landschappen. Op je motor kijk je je ogen uit, vaak genietend van lekker weer. Als je toch in Toscane bent, raden we ook aan één dagje de motor aan de kant te zetten en de hoofdstad te bezoeken: Florence. Helaas is je motor niet toegestaan in het centrum van deze stad, maar zodra je er bent zal je dit snel respecteren, aangezien het een stad is waar je constant zult genieten van prachtige architectuur. De omliggende streek moet je overigens zeker niet vergeten, aangezien je dit ook nooit zult vergeten.

Veilig op vakantie

Wil jij uiterst van deze streken genieten, dan raden we je aan voordat je vertrekt een motorverzekering af te sluiten! Hiermee dek jij onverwachte kosten en blijf je de hele vakantie genieten.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.