logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

3 nieuwe boeken voor een leuker leven

Vroeger had ik een leidinggevende die vol positieve kreten zat. Zelf was ze nogal knorrig, maar dat kwam misschien ook door haar rauwe, zware rokersstem. Met kreten als ‘ je moet jezelf kietelen, iemand anders doet het niet’ en ‘het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen’ heeft ze haar wijsheid goed overgedragen. Origineel waren die uitspraken niet, maar gelijk had ze wel. Een leuker leven begint bij jezelf! En met wat hulp kun ook jij met gemak een leuker en vrolijker leven leiden.


Recensie over 999 vragen aan jezelf

CooleSuggesties topper

Voor je iets kunt veranderen, is het goed om na te denken over jezelf. Wie ben je, waar kom je vandaan en wat wil je gaan doen? Stuk voor stuk grote vragen, die je niet zo maar kunt beantwoorden. Het is veel beter om ze in kleine stukjes te hakken. 999 stukjes, bijvoorbeeld, zoals in dit boek. Als je denkt ‘die titel komt me bekend voor’ dan kan dat kloppen, dit is namelijk een tweede deel uit de reeks. In tegenstelling tot films staat deze minstens gelijk aan het eerste deel, die je overigens los van elkaar kunt gebruiken om jezelf te leren kennen. Aan de hand van de vragen in dit boekje ontdek je weer wie je bent en waar je voor staat. Als je dat helder hebt, kun je werken aan je toekomst! Bovendien is 999 vragen aan jezelf een ontzettend leuk boekje om later nog eens door te lezen.

Score: 9


Ga direct naar 999 vragen aan jezelf – deel 2 op BOL.com.


Recensie over Het kleine grote frustratieboek

Mensen kunnen niet altijd gelukkig zijn. Er zijn altijd hobbels in de weg, kuilen in het strand en regenbuien die de sfeer verpesten. Die ergernissen kun je natuurlijk wegwuiven en vrolijk de andere kant op kijken, maar je kunt ze ook bij de horens pakken en ze benoemen. Dat is precies wat Het kleine grote frustratieboek doet. Het boekje geeft je een uitlaatklep voor al die vervelende dingetjes in het leven, waar je je over kunt opwinden. Misschien ontdek je ergernissen die eigenlijk helemaal niet zo erg zijn, zodat je vrolijker in het leven kunt staan. Misschien ontdek je juist nieuwe dingen waar je je aan kunt ergeren… maar je bent ze in ieder geval even kwijt! Het kleine grote frustratieboek is een grappig werkboek of invulboek, dat je Pagina voor pagina, in willekeurige volgorde, kunt doorwerken.

Score: 7


Ga direct naar Het kleine grote frustratieboek op BOL.com.


Recensie over Doe elke dag iets leuks – voor kids

Jong geleerd is oud gedaan. Waarom zou je kinderen dan niet wijzen op de vele leuke dingen die ze kunnen doen, in plaats van de hele dag youtubefilmpjes kijken of gamen? Het boekje Doe elke dag iets leuks – voor kids kan ze hier perfect bij helpen. Het boek is een journal, waar je het hele jaar mee vooruit kunt. Er staan dus 365 opdrachten in die je kunt uitvoeren, van ‘teken iets in je favoriete kleuren’ tot veel inspirerende citaten, die je op jezelf kunt betrekken. In hoeverre hebben die uitspraken betrekking op jou? Het werken aan dit boek is een heel leuke manier om creatief bezig te zijn, maar ook om bewuster in het leven te staan. Van doorzetten tot mensen helpen, alle aspecten komen er in naar voren… inclusief een aantal opdrachten die gericht zijn op jezelf beter te leren kennen.

Score: 8


Ga direct naar Doe elke dag iets leuks – voor kids op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.