logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: 21 bridges

Het COVID-19 virus heeft flink wat impact. Om de te grootse uitbraak van het Coronavirus te stoppen is immers een groot deel van het uitgaansleven stopgelegd. Daar hebben niet alleen restaurants last van, maar ook bioscopen staan leeg. Veel films komen daarom eerder naar het televisiescherm dan gepland. Soms als digital download, maar in het geval van 21 Bridges als film op Amazon Prime! Coronacrisis is dat er ook een berg films uiteindelijk de bioscoop niet zullen halen en direct online te streamen zullen zijn. 21 Bridges is zo een titel welke toch best wat potentieel had voor een bioscoop release.

Waar gaat 21 Bridges over?

Als je vader een agent is, zul jij dat waarschijnlijk ook worden. Dat lijkt wel een credo te zijn bij veel politie-films, waaronder ook 21 Bridges. De vader van rechercheur Andre Davis (een rol van Chadwick Boseman, aka Black Panther) was namelijk ook agent… en kwam daarbij om het leven. Andre is daar niet bang door geworden. In tegendeel. Hij is vastberaden om iedere crimineel achter slot en grendel te zetten… kostte wat kost!

streaming-banner-prime-video

21 bruggen afgesloten

Dat laat hij ook zien in alles wat hij doet. Als een overval uit de hand loopt en 8 agenten om het leven komen, is het aan Davis om de daders op te pakken. Nu heeft hij het geluk dat de misdaad is gepleegd op het eiland Manhattan, die met 21 bruggen vast zit aan het vasteland… er zijn dus ook maar 21 manieren om Brooklyn, Manhattan te ontvluchten! Met hulp van zijn collega’s en de FBI heeft hij vier uur de tijd om de misdadigers op te pakken… maar is alles wel wat het lijkt?

Bekijk hier de trailer van 21 bridges:

Vol actie

21 Bridges is een felle actiefilm, vol actie en een paar spannende thrillermomenten. Het verhaal zelf is overigens niet heel erg uniek of origineel, maar aan de andere kant: hoeveel films hebben er nog een originele insteek of verhaallijn? Er wordt echter ook genoeg tijd genomen om het verhaal neer te zetten, wat de vaart weer wat uit de film haalt. Desondanks is het zeker een onderhoudende film. Het is echt een kat-en-muisspel met een race tegen de klok als achtergrond, wat de spanning altijd veel goed doet. Als bonus zetten de acteurs een heel goede prestatie neer, zij zetten stuk voor stuk een geloofwaardige rol neer.


Recensie over 21 Bridges

Deze actiefilm is qua verhaal en script een typisch dertien-in-een-dozijnfilm, maar dan wel met een heel goede cast en erg goede actiescènes. Het is knap dat een tijdspanne van zo’n 5 uur verpakt zitten in de ruim anderhalf uur dat de film duurt. Dat voert de spanning film op. Voor het verhaal en de diepgang had de film best nog wat langer mogen duren, maar niet alle onderdelen laten zich natuurlijk eenvoudig en kort vertellen. Een gedegen actiefilm, met een paar leuke twists.

Score: 8


Informatie

Titel: 21 Bridges
Uitgever: STX-film
Tijdsduur: 100 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.