logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Een nieuwe spannende serie: 13 zwaarden, deel 1: De Spiegel Der Duisternis

13 zwaarden de spiegel der duisternis 9789085923428

Ken je de Kronieken van Fantasia en de Prinsessen van Fantasia al? Super spannende series over de geschiedenis van het fantasierijk Fantasia, waar Geronimo Stilton af en toe naar afreist om het rijk te redden van de heksen. De twee series hebben al een opvolger gekregen in De Ridders van Fantasia voor jongens, en voor de meiden was er De Heksen van Fantasia, als opvolger voor de lieflijke Prinsessen van Fantasia. Nu komen deze twee reeksen samen in een nieuwe super spannende serie, 13 zwaarden. Dat klinkt stoer en jongens-achtig, maar bevat ook genoeg elementen om meiden te plezieren, zeker als die al genoten hebben van de Prinsessenreeks of de Heksen-saga.

Dit boek is deel 1 uit de serie 13 zwaarden.

In de serie 13 zwaarden ga je een stuk in de toekomst na de serie De Ridders van Fantasia. Het rijk der elfen is rustig en vreedzaam, nadat de tovenares Arlina een machtig magisch wapen heeft gebruikt om alle Kwade Tovenaars te vangen en voorgoed op te sluiten: de Spiegel der Duisternis. Nadat deze tovenaars opgesloten waren in die spiegel heeft ze hem in dertien stukken gebroken en omgevormd tot 13 zwaarden met bijzondere magische krachten. Deze 13 zwaarden zijn verspreid over de verschillende koninkrijken, en goed verborgen gehouden door magische wezens. Maar er is één probleem: niet alle Kwade Tovenaars waren gevangen! En diens nazaten, Darken en Ombrya, willen alle zwaarden verzamelen om zo de macht over Fantasia te pakken. En dat gaat ze misschien nog lukken ook: omdat ze het dertiende zwaard te pakken hebben gekregen, het Lavazwaard, hebben ze al en grote voorsprong op de andere tovenaars van Fantasia.

De goede tovenaars moeten met alle macht de Toveracademie beschermen, als die wordt aangevallen door duistere wezens. Die wezens zijn op oorlogspad gestuurd door Darken en Ombrya. Er zijn dus maar weinig tovenaars beschikbaar om op zoek te gaan naar de verstopte zwaarden. Daarom worden er vier tovenaarsleerlingen op pad gestuurd, die nu hun ‘proeve van bekwaamheid’ moeten afleggen. Als ze er in slagen, hebben ze bewezen dat ze echte tovenaars zijn. Lune, de bergelfin, Dran, de sterke titaan, Aldar, de dromer en Ondine, een onzekere Zeenimf, gaan op pad om de zwaarden te zoeken. Als hulpmiddel krijgen ze al vier van de dertien zwaarden mee, die in een magische kluis in de Toveracademie verborgen lagen. Zo gaan ze al goed op pad. Mits ze hun verschillen opzij kunnen zetten en over hun eigen angsten kunnen komen… en als ze de bewakers van de Boomtoren kunnen overwinnen!

12 zwaarden belooft een geweldige serie te worden, met voor zowel jongens als meisjes fijne elementen. Er zit eenzelfde spanning in de verhalen als in de heksen-saga, met de heldhaftigheid uit de Ridders van Fantasia, maar dan met wat minder strijd en oorlog. Het verhaal wordt vlot verteld, en wordt afgewisseld met manga-achtige illustraties van de slanke en sierlijke elfen. Daardoor wordt het verhaal wat gebroken. De randen van de pagina’s zijn versierd met mooie illustraties, die per hoofdstuk veranderen. Heel origineel is de verhaallijn niet, maar spannend des te meer: je zult het boek willen uitlezen tot de laatste pagina!

Informatie

13 zwaarden 1: De Spiegel der Duisternis, Geronimo Stilton en Thea Stilton

Illustrator: Danilo Barozi
De Wakkere Muis, 286 pagina’s, paperback.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789085923428


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.