logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: 111 plekken voor kinderen in Amsterdam die je gezien moet hebben

Eerlijk is eerlijk: als eenvoudige Brabantse jongen (inmiddels gepromoveerd tot ‘Gelderse man’ heeft Amsterdam nog altijd iets magisch, iets unieks. De Grote Stad, of simpelweg Amsterdam heeft al iets exotisch, iets dat zo on-Nederlands is dat het garant staat voor een geweldige en bijzondere dag. Maar de stad heeft ook zijn nadelen. Amsterdam is zo groot! Vanuit het Centraal Station kun je bijna niet anders dan met de meute meelopen en de geëikte plekken bezoeken. Alle hulp is welkom. Daarom ben ik zo blij met het boekje 111 plekken voor kinderen in Amsterdam die je gezien moet hebben. Want als kinderen het leuk hebben, is het ook leuk voor volwassenen… nou ja – meestal dan.

Gevarieerd

Het mooie aan het boek 111 plekken voor kinderen in Amsterdam die je gezien moet hebben vormt ook meteen de valkuil voor het verzamelwerk. Het is namelijk zo divers en uitgebreid, dat er talloze onderwerpen tussen zitten die niet voor jouw kinderen geschikt zullen zijn. Ik moet het namelijk nog maar voor elkaar zien te boksen dat de kinderen op bezoek gaan bij het Nationaal ballet, en ook de knutselactiviteiten op de NDSM-werf zullen ze liever overslaan. Zie het wat dat betreft als een kookboek. Het staat vol suggesties en recepten, maar je zult lang niet alles lekker vinden. Het mooie is wel de diversiteit: van musea die geschikt zijn voor kinderen voor musea die zich juist richten op kinderen, van creatieve activiteiten tot unieke plekjes die je bezocht moet hebben.

Overal en nergens

Een ander leuk aspect van dit boekje is dat het je niet alleen meeneemt naar het centrum van Amsterdam, maar ook andere delen van Amsterdam laat ontdekken. Je zult dan eens met de tram of bus moeten, een ander treinstation moeten nemen of een wandelingetje moeten maken, maar het zal de moeite zeker waard zijn. Mede hierdoor maakt dit boekje geweldig om De Grote Stad te beteugelen in al zijn grootsheid!

Ga direct naar 111 plekken voor kinderen in Amsterdam die je gezien moet hebben op BOL.com.


Recensie over 111 plekken voor kinderen in Amsterdam die je gezien moet hebben

Amsterdam ontdekken vanuit het gezichtspunt van kinderen? Neem dan zeker dit boekje mee en kijk vooraf vast welke plekken je wil gaan bezoeken. 111 plekken in 1 dag gaan je in ieder geval niet lukken. De tips zijn heel divers, netjes uitgewerkt en voorzien van een sfeervolle afbeelding. Adressen, toegangsprijzen en mogelijkheden voor kinderen staan expliciet vermeld. Een heel fijne gids om met kinderen Amsterdam te ontdekken!

Score: 8


Informatie

111 plekken voor kinderen in Amsterdam die je gezien moet hebben,
Illustrator: nvt
Uitgever: Thoth, 240 pagina’s, paperback.
Vanaf: 6 jaar. ISBN: 9789068688115. Prijs: 16.95 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.