Wie is de illustrator van Geronimo Stilton

9789077826072 geronimo Stilton 54 SOS uit de ruimteHeb je al gelezen dat Geronimo Stilton niet écht kan schrijven? Dat zou ook wel heel bijzonder zijn natuurlijk – een muis die al die spannende avonturen beleefd en er ook nog eens spannend over kan schrijven! Het zal je niet verbazen dat Geronimo ook niet zijn eigen illustraties maakt. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Danillo Barozzi, Silvia Bigolin, Lorenzo de Pretto, Giuseppe Facciotto en Flavio Ferron. Dat is dus een flink team, maar dat is ook niet vreemd.

Want naast de normale boeken van Geronimo Stilton, waar er ieder jaar een aantal van verschijnen, illustreren zij ook de boeken van Fantasia, Thea Stilton, de Thea Sisters, De Heksen van Fantasia, De Ridders van Fantasia, de Kronieken van Fantasia en nog veel, veel meer! En daar ben je best wel een tijdje mee bezig. Knap is het wel, dat al deze tekenaars ongeveer in dezelfde stijl kunnen tekenen! Misschien, als je goed kijkt, zie je af en toe wel wat kleine verschilletjes… kijk maar eens goed! Grappig is ook dat de illustratoren in teams werken aan een boek. Daarbij is er meestal één tekenaar, en één of twee illustratoren die de illustraties inkleuren. Handig, hè?

Lees ook:
Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton
Interview met Geronimo Stilton
Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Reacties

  • zegt

   Hallo Marike,
   Dat ligt eraan: over welk boek gaat het? De meeste boeken spelen zich in de huidige tijd af trouwens, met een paar uitzonderingen waarin Geronimo naar het verleden reist. Maar dan staat het ook duidelijk in het boek omschreven.

 1. Nisa zegt

  Hallo

  ik wil weten waar Flavio Ferron,De illustrator van Fantasia 6,is geboren en wanneer.Het is voor mijn boekbespreking.
  Ik kon het niet op de andere website’s vinden.

  Groetjes,…

  • zegt

   Hallo Nisa,
   Ik heb kunnen vinden dat hij in het Italiaanse stad Sesto San Gionvanni is geboren, vlak bij Milaan. Daar woont hij nog steeds. Een geboortejaar heb ik helaas ook niet kunnen vinden, helaas!

 2. max zegt

  hoe oud is hij en waar woont hij nu heeft hij kinderen en een vrouw of is ie alleen ik heb een boeken beurt en zou dat graag willen weten

 3. Seloua zegt

  Hallo,

  Ik heb binnenkort een boekenbeurt, en ik ga die houden over de reis door de tijd 4. Maar ik kan geen informatie vinden over Danillo Barozzi. Ik wil graag Ook informatie daarover vertellen

 4. maya zegt

  Hallo ,ik vroeg me af wie de illustrator van de Thea Sisters zijn? Want ik krijg later een boekenbeurt en daar voor moet ik weten wie de tekenaar (illustrator) van de Thea Sisters zijn.Groetjes Maya

  • zegt

   Hi Maya,
   Net als bij de boeken van Geronimo Stilton wisselt het nogal wie de boeken illustreert. Een handige tip: op http://www.dewakkeremuis.nl kun je alle boeken van Geronimo en Thea opzoeken. Daarbij staat niet alleen vermeld wanneer het boek is geschreven, maar ook wie er verantwoordelijk is geweest voor de illustraties. Er zijn dan dus meer illustratoren actief geweest, maar die persoon was de hoofdillustrator.
   Succes met je bespreking!

Laat je reactie achter!