logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: STROHcomel – warme chocomel met een flinke scheut rum


stroh-perfect-serve_300x280pxEcht moeilijk is dit recept natuurlijk niet, maar het is wel een geweldige verwarmer op koude, winterse dagen. Heerlijk als je flink in de sneeuw hebt moeten ploeteren, over kerstmarkten hebt gestruind of gewoon omdat het zo briljant lekker is. STROH rum is een Oostenrijkse rum, waar flink wat kruiden doorheen zitten. Hij is dus voller en ook zoeter van smaak dan normale rum. Het getal op de fles verwijst naar het alcoholpercentage.

Recept voor Strohcomel

Door:
Voorbereidingstijd: 00:05
Kooktijd: 00:10
Soort gerecht: Drank
Genoeg voor: 1 beker

Ingrediënten

  • 200 ml chocolademelk
  • 30 ml STROH 38 rum
  • Slagroom

Hoe pak je het aan

    • Verwarm de chocolademelk langzaam op. Doe ondertussen de rum in een beker.
    • Klop een beker slagroom. Niet dat hij ineens op moet, maar slagroom is altijd goed.
    • Is de chocolademelk goed warm? Als hij éven aan de kook is geweest, is hij nog lekkerder. Je kunt hier natuurlijk Chocomel nemen of een andere chocolademelk uit pak, maar je kunt ook je eigen chocolademelk maken. Nog lekkerder, maar het kost iets meer tijd.
    • Schenk de chocolademelk over de STROH rum en leg een toef slagroom op de beker. Genieten maar!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.