logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recept: de echte Panpizza


panpizzaPizza kennen we allemaal. Maar wat is nu het verschil tussen een panpizza en een gewone pizza? Nou: twee dingen. Het belangrijkste is echter wel dat je ‘m eerst in een pan bakt, op het fornuis. Daarna gaat-ie, met pan en al, de oven in. Daardoor krijg je een super knapperige bodem voor een extra crunch en smaak!

Recept voor Panpizza

Door:
Voorbereidingstijd: 01:00
Kooktijd: 00:25
Soort gerecht: hoofdmaaltijd
Genoeg voor: 2 stuks

Ingrediënten

  • 1 portie pizzadeeg
  • 125 gram salami
  • 125 gram rauwe ham
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 bolletje mozzarella
  • 150 ml gezeefde tomaten

Hoe pak je het aan

  • Maak het deeg zoals je gewend bent. Vers, van bloem, water en gist, of gewoon uit een pakje. Dat is helemaal aan jou.
  • Snijd alle vleeswaren in stukken. Ikzelf houd van wat robuuste stukken en ben dus zo klaar, maar misschien wil jij alles wat kleiner.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel het deeg in twee delen en druk de helft in een ingevette pan. Doe dat met je vingers – niet met een roller platdrukken!
  • Smeer er 75 ml gezeefde tomatenpuree over uit. Met de achterkant van een lepel gaat dat zonder problemen.
  • Leg de vleeswaren op de pizza, gevolgd door de geraspte kaas. Leg tot slot de mozzarella – in plakjes – op de pizza.
  • Bak de pizza ongeveer 5 minuten op halfhoog vuur. De onderkant moet nu een beetje bruin zijn.
  • Zet de oven nu – met pan en al – 20 minuten in de oven. Let wel dat je pan daar tegen moet kunnen! Denk bijvoorbeeld aan een Le Creuset Les Forgees koekenpan.
  • Klaar voor de tweede pizza! Eventueel kun je de pizza na het bakken in de pan ‘m ook uit de pan halen en op een bakplaat met bakpapier leggen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.