Recensie: Sla je slag(room), PS Games

Een spel om van te smullen! Verzamel punten door jouw taartstukken slim te verdelen. Er worden 5 taarten met elk 11 stukken van verschillende smaken (en waarden) in stapels verdeeld.

Een speler heeft in zijn beurt de volgende opties:
– een deel uitkiezen en dit stuk taart bewaren (verzamel zo de meeste stukken van één smaak),
– een stuk taart meteen opeten en daarmee de punten veiligstellen,
– passen, om stukken taart op te eten die je in vorige ronden bewaard hebt.

Als je de taarten slim verdeelt en het overzicht bewaart, heb je uiteindelijk de meeste punten en win je het spel. Smullen maar!

Inhoud: 57 taartstukken in 8 verschillende soorten en 1 spelregelboekje.

Sla je slag(room) heeft, zoals je hierboven kunt zien, zeer eenvoudige spelregels. Het gaat hier om delen en kiezen: iets dat voor kinderen natuurlijk heel erg tot de verbeelding spreekt. Bovendien werkt hier de aloude en beproefde methode: de een deelt, de ander kiest. De deler zelf is namelijk pas als laatste aan de beurt! Dit snelle spel is wat ingewikkelder dan je wellicht zult denken: er komt wel degelijk de nodige tactiek aan te pas. Want wat doe je na het kiezen: direct je stuk opeten en de punten opeisen, of ga je voor de meeste stukken? Wat levert je de meeste punten op? De chocadetaart bijvoorbeeld levert drie punten per stuk op, terwijl de serie uit elf stukken bestaat. Heb je vier stukken van deze taart, kun je ze dus maar beter opeten! Bovendien: wordt je overtroffen door een ander in aantal, dan krijg jij geen punten, en de ander wel. Daarbij komt ook nog het verdelen: een beetje tact kan ook hier de overwinning betekenen, want hoe kun je de tegenstander sturen in zijn keuze? Kun je hem verleiden met een bepaalde smaak taart? Of toch niet?Houdt bij iedere stap bovendien de stukken taart van je tegenstander in de gaten: welke smaken heeft hij opgegeten, welke heeft hij opgestapeld? Hoeveel zullen er dan nog in het spel zijn?

Het spel kent vijf rondes. Dat is geen handig aantal, want hoe je het ook went of keert: slechts met vijf spelers aan tafel is iedereen even vaak aan de beurt met het delen. Daardoor kun je in het nadeel zijn als deler, maar dat hoeft niet per se. Het is een lekker snel en boven alles hilarisch spel. PS Games geeft zelf aan dat het pas vanaf acht jaar gespeeld kan worden. Zelf heb ik het met mijn oudste zoon gespeeld (4,5 jaar) wat ook prima ging. Toegegeven, hij is nog niet zo gehaaid als een achtjarige, maar kan net zo genieten als hij me lekker dwars heeft gezeten! Met een beetje hulp is de pret helemaal compleet, en als je jezelf een beetje inhoudt zul je versteld staan van wat zo’n kinderkoppie allemaal kan onthouden!

Sla je slag(room), PS Games
Prijs: 16,99 euro. 2009. Leeftijd: vanaf 8 jaar.
Aantal spelers: 2-5. Speltijd: ongeveer 20 minuten.


Speelgoed koop je online bij: Intertoys | Bart Smit | BOL.com

Laat je reactie achter!